fbpx Skip to content

Terapii alternative

Bucuria vine din interior

Masaj de relaxare

Programează-te la unul dintre masajele noastre de relaxare și bucură-te de beneficiile oferite.

Află mai multe

Terapie ACCESS BARS

Programează-te la o ședință de terapie Access Bars și vei avea parte de schimbări benefice.

Află mai multe

Terapie BOWEN STORM

Îmbunătățește-ți sănătate fizică și emoțională. Vino la o ședință de terapie Bowen Storm.

Află mai multe

Homeopatie

Programează-te la o consultație cu medicul homeopat și află cum îți poți îmbunătăți starea de sănătate.

Află mai multe

Acupunctură

Descoperă beneficiile acupuncturii, programându-te chiar acum la o ședință, la Clinica Alegria.

Află mai multe

Masaj de relaxare

Despre masajul de relaxare

Masajul de relaxare sprijină organismul să-și recapete starea generală de bine și echilibrează sistemul nervos.

Pe de altă parte, masajul terapeutic este recomandat când vrem să scăpăm de durerile existente în diferite zone ale corpului nostru.

Masajul de întreținere ne ajută, așa cum îi spune și numele, să ne menținem atât sănătatea mentală cât și cea fizică.

La Clinica Alegria găsești: masaj de relaxare, masaj facial, masaj miofascial, drenaj limfatic, reflexoterapie.

masaj de relaxare

Beneficiile masajului

Îmbunătățește aspectul pielii

Masajul de relaxare îmbunătățește circulația sângelui, elasticitatea pielii și oxigenarea țesuturilor, astfel că vei vedea rezultate încă de la primele ședințe și te vei bucura de o piele cu un aspect mai ferm. De aceea, acest tip de masaj este recomandat și pentru întreținerea corporală.

Îmbunătățește postura

Dacă ai o postură greșită, ar trebui să încerci măcar o ședință săptămânală de masaj de relaxare. Terapia prin masaj te va ajuta să scapi de dureri de spate, îți va detensiona mușchii suprasolicitați în timpul zilei și va susține o postură corectă.

Combate simptomele depresiei și anxietății

Academia Americană de Psihiatrie a descoperit că pacienții suferinzi de probleme de natură psihică sau emoțională (depresie, anxietate) care au apelat la terapia prin masaj au început să se simtă mai fericiți și mai relaxați, iar nivelul lor de stres a scăzut. Din acest motiv, masajul de relaxare este o metodă eficace atât pentru afecțiunile fizice, cât și psihice. Dacă te confrunți cu perioade de stres sau suferi de depresie, ai putea folosi masajul ca terapie complementară, alături de alte modalități de tratament.

Te ajută să dormi mai bine

Ai probleme cu somnul? Masajul de relaxare s-a dovedit benefic pentru calmarea nou-născuților iar el are aceleași efecte și asupra adulților și anume reducerea stării de oboseală fizică sau mentală. Dacă suferi de insomnie sau alte tulburări de somn, poți apela cu încredere la această terapie.

Ameliorează migrenele

S-a demonstrat că o singură ședință de masaj de relaxare are efecte benefice pentru pacienții care suferă de migrene cronice. Fie că faci parte din această categorie sau doar ai dureri de cap ocazionale, o ședință de masaj de relaxare te va ajuta.

Stimulează memoria, concentrarea și atenția

Dacă simți că nu te mai poți concentra la fel ca înainte sau uiți detalii importante din cauza stresului, poți apela la o sesiune de masaj pentru că îmbunătățește funcția cerebrală și te va ajuta să dai un randament mai bun.

Ajută la recuperare

În cazul persoanelor care fac efort fizic prelungit, cum sunt atleții de performanță, masajul de relaxare ajută la ameliorarea durerilor sau febrei musculare, astfel că susține o recuperare mult mai rapidă.

Homeopatie

Despre homeopatie

Homeopatia este o stiinta medicala complexa ce apartine medicinei naturiste sau complementare. Reprezinta o metoda holistica de tratament ce are la baza principiul enuntat de marele medic german Samuel Hahneman, intemeietorul homeopatiei. Este vorba de principiul similaritatii conform caruia o substanta ce produce anumite simptome la omul sanatos este capabila sa le vindece la o persoana bolnava care are intocmai aceste simptome, substanta fiind folosita in doze foarte mici si supusa unor procedee fizice numite dinamizari.

Homeopatia este una din cele mai cunoscute si intalnite ramuri ale medicinei complementare, deoarece presupune o vindecare naturala, fara efecte secundare ce echilibreaza omul, redandu-i sanatatea fizica, psihica si emotionala.

Vindecarea naturala este blanda si se petrece mai lent dar sigur, fiind integrata in ritmurile biologice ale naturii. Ea da un impuls organismului uman, care in inteligenta sa este capabil sa se vindece singur.

Spre deosebire de medicina conventionala care trateaza o afectiune anume, tratamentul homeopat este holistic, individualizat pentu fiecare dintre noi, adresandu-se organismului ca un intreg si tinand cont de problemele fizice si mental-emotionale ale fiecaruia.

Medicina clasica si-a dovedit limitele in tratarea sa mai bine zis vindecarea deplina a afectiunilor cornice cat si in preventia reimbolnavirilor.

Sunt grave efectele adverse si uneori deosebit de grave ale medicatiei alopate. La fel, aparitia alergiilor multiple medicamentoase sau a infectiilor cu germeni multirezistenti la antibiotice, reprezinta dificultati reale de tratament alopat. Aceasta face ca lumea medicala dar mai ales pacientii insisi sa reconsidere modul in care ar trebui abordat tratamentul.

homeopatie

Ce tratează homeopatia?

Terapia ACCESS BARS

Ce este terapia ACCESS BARS?

Access Bars este o metodă dinamică de eliberare a blocajelor emoționale, mentale și fizice, care te ajută să schimbi în bine, tot ceea ce vrei să schimbi în viață ta.

Este un proces energetic pe corp, ce conține 32 de puncte (bare de energie) pe cap, care atunci când sunt atinse ușor, încep să elibereze limitările legate de diferite aspecte ale vieții tale.

Aceste bare reprezintă componenta de stocare electromagnetică a tuturor gândurilor, ideilor, atitudinilor, deciziilor și convingerilor pe care le avem.

Access Bars este recomandat în orice situație de sănătate și de viață.

Când este recomandată terapia ACCESS BARS?

terapii alternative

Terapia BOWEN STORM

Ce este terapia BOWEN STORM?

Este o terapie manuală care acționează pe structurile fizice mari: mușchi, tendoane, ligamente, articulații cât și pe țesutul fascial cu efecte majore atât în plan local, cât și că efect general.
Corpul, mintea și sufletul sunt trei structuri inseparabile, astfel că, dizarmonia uneia dintre cele trei elemente, va genera mai devreme sau mai târziu stare de boală.

Este recomandată atât persoanelor cu diverse afecțiuni, precum și celor sănătoase care doresc să-și păstreze starea de sănătate.
Fiind total neinvazivă, Terapia Boven Storm este recomandată pentru oricine, de la nou născuți, femei însărcinate, până la persoane de vârstă a 3-a.

La ce ajută terapia BOWEN STORM?

Acupunctură

Despre acupunctură

Acupunctura este o formă alternativă de medicină și este o componentă cheie a medicinii tradiționale chineze. Acupunctura presupune inserarea unor ace speciale în diverse părți ale corpului. 

Acupunctura de adresează în primul copiilor și adulților care suferă de diverse afecțiuni în anumite faze de evoluție. O altă categorie de pacienți care poate beneficia de acupunctură este categoria persoanelor active, stresate, care muncesc mult, sunt surmenați și obosiți și se confruntă cu stări de depresie și anxietate.

La ce ajută acupunctura?

Te așteptăm la Clinica Alegria

Programează-te acum

Dacă ai nevoie de informații suplimentare sau vrei să faci o programare, te invităm să ne contactezi telefonic. Îți vom răspunde cu drag la toate întrebările tale.

psihoterapie copii, psihoterapie adolescenti, clinica alegria

Appointment Form

Abonează-te la newsletter!

Fii la curent cu cele mai noi informații legate de sănătatea mentală, precum și cu evenimentele și proiectele noastre viitoare.