Skip to content
Alegria

Terapie de grup/programe

Am creat programe și grupuri de terapie cu teme specifice, în funcție de nevoile clienților noștri.

 

Fiecare client, după ce parcurge terapia individuală, are nevoie să simtă că aparține unei comunități unde îți poate ventila în continuare emoțiile și experiențele plăcute și neplăcute.

 

Prin comunitatea Alegria puteți beneficia în continuare de terapie și susținere, atâta timp cât simțiți nevoia.

 

Programele sunt decontate și prin Casa Națională de Sănătate, în limita locurilor disponibile.

Fă o programare

Aceste programe reprezintă forma de terapie în care întâlnirile și ședința terapeutică se desfășoară cu participarea unui grup de persoane.

Întâlnirile se realizează săptămânal sub îndrumarea unui specialist (psiholog cu formare în terapie de grup) și există o temă stabilită în prealabil (depresie, anxietate, divorț, alcoolism, pierderea cuiva drag, singurătate, etc).

De ce să apelezi la psihoterapie de grup?

Simți că viața ta s-a schimbat și starea ta psihică se înrăutățește? Ei bine, la Clinica Alegria vei găsi un spațiu sigur și primitor. Apelând la un grup terapeutic, vei cunoaște persoane care trec prin probleme similare cu ale tale și veți putea împărtăși experiențele.

Există indivizi care fac față unor situații mai bine decât ceilalți, iar exemplul lor oferă speranță și puterea de a merge mai departe. Cei care intră în terapia de grup se simt demoralizați și simt că nu au nimic valoros de dăruit celorlalți, dar când descoperă că pot fi de ajutor, se simt revigorați și stima lor de sine crește. Oamenii se pot ajuta unii pe alții ascultându-se, oferind confort și susținere, încurajându-se reciproc.

Participând la ședințele de grup, vei simți că aparții cuiva, te vei simți în siguranță și valoros. Uneori, la ședințele de psihoterapie de grup se leagă prietenii durabile și sincere.

Apartenența la grup nu se referă numai la suportul și încurajările celorlalți, ci și la feedback-ul onest pe care îl primești și, în general, la toate celelate aspecte care contribuie la sentimentul că „celorlalți le pasă”.

Ai curajul să te vindeci! A spune ceea ce avem pe suflet ne face să ne simțim mai liberi și mai apropiați de ceilalți.