fbpx Skip to content

Supervizare în specializarea psihologie clinică

Supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din România:
Denisa Maican, psiholog principal în specializarea psihologie clinică, formator, psihoterapeut autonom în psihoterapii cognitiv-comportamentale, consilier dezvoltare personală, cu o experiență profesională de peste 20 de ani în spital de psihiatrie adulți, în clinici private, în lucrul cu persoanele vulnerabile, marginalizate, cu tulburări psihiatrice, copii, adulți, vârstnici.
Activitatea de supervizare presupune creșterea funcționării profesionale a persoanei supervizate, prin îndrumare, coordonare privind conceptualizarea cazurilor clinice, alegerea instrumentelor de evaluare clinică, de reevaluare clinică, atât pentru funcțiile psihice, cât și pentru afecținuile psihice la copii, adulți, vârstnici, și modalitatea de întocmire a fișelor/rapoartelor de evaluare clinică și psihodiagnostic.
 

Obiectivele ședințelor de supervizare:

✔️ Cadrul legislativ, reglemantările în vigoare în ceea ce privește organizarea activității de supervizare, diferențele conceptuale: supervizare, formare, predare, atribuțiile psihologului clinician.
✔️ Întocmirea rapoartelor de evaluare psihologică, a fișelor de evaluare psihologică specifice patologiei copiilor, adolescenților, adulților, vârstnicilor cu afecțiuni psihiatrice, a severității, frecvenței, intensității simpotmatologiei.
✔️ Evaluarea nivelului de dezvoltare, a mecanismelor de coping, a nivelului afectiv, cognitiv, comportamental, psihofiziologic, evaluarea nivelului de deteriorare.
✔️ Structurarea etapelor procesului de evaluare psihologică: anamneza, heteroanamneză, interviul clinic, alegerea scalelor în evaluarea inițială, în reevaluare, în funcție de particularitățile psihoindividuale ale pacientului, interpretarea instrumentelor clinice, corelarea acestora cu scopul întocmirii raportului de psihodiagnostic.
✔️ Întocmirea fișelor de evaluare psihologică a proceselor psihice: percepție, atenție, memorie, gândire, limbaj, afectivitate, a personalității, diferențe: trăsături, pattern.
În cadrul fiecărei ședințe de supervizare vor fi prezentate și cazuri clinice, specifice tulburărilor psihiatrice din DSM-V, cu simptomatologie psihiatrică, neurologică, organică, cu comorbidități (abordare diferențiată semn-simptom-episod-tulburare, deficit- disfuncție-deteriorare- dizabilitate ), cazuri dobândite din experiența profesională de peste 18 ani în spital de psihiatrie.
Vom analiza împreună abordările diferențiate ale evaluărilor psihologice din cadrul cabinetului individual de psihologie versus spital de psihiatrie, și de asemenea managementul de caz, abordarea complexă, multidisciplinară a fiecărui caz clinic, vom stabili numărul de ședințe necesare întocmirii raportului de psihodiagnostic, în funcție de obiective și de alte particularități.

Înscrieri la:

Investește în tine

Bucuria vine din interior

Te așteptăm la Clinica Alegria

Programează-te acum

Dacă ai nevoie de informații suplimentare sau vrei să faci o programare, te invităm să ne contactezi telefonic. Îți vom răspunde cu drag la toate întrebările tale.

cabinet psihoterapie, cabinet psihologie, cabinet psiholog