Psihiatria este o ramura a medicinei care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul si reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Psihiatria difera de psihologie prin faptul ca psihologia se ocupa cu studiul omului in toate ipostazele sale, atat ca individ sau ca grup, pe cand psihiatria se ocupa doar de omul cu probleme (emotionale,comportamentale,etc). Tulburarile psihice si bolile mintale influenteaza aproape toate aspectele vietii unui pacient, functiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realitatii, relatiile interumane, sexualitatea, munca si timpul liber. Asemenea tulburari sunt cauzate de tulburari de dezvoltare neuronala, dezechilibre ale creierului determinate de influente ereditare, in anumite contexe biologice si de mediu (interactiunea unor factori complexi, biologici, sociali si spirituali) care nu pot fi totdeauna pusi in evidenta cu siguranta. Sarcina psihiatriei este sa clarifice rolul acestor diversi factori si influenta lor asupra manifestarilor din cursul bolilor mintale.

Vezi tot

EVALUARE PSIHOLOGICA

In cadrul clinicii noastre efectuam evaluari psihologice pentru incadrarea in grad de handicap-Comisia de Expertiza a Persoanelor cu Handicap, Comisia de Examinare a Capacitatii de Munca, precum si evaluari psihologice pentru:

Vezi tot

Cui se adreseaza psihoterapia ?

Tuturor persoanelor care se confrunta cu probleme legate de:

 • Depresie. Pierdere (doliu). Separare sau divort.
 • Sentimente de neajutorare, pesimism. Stima de sine scazuta, devalorizare.
 • Anxietate. Atacuri de panica.
 • Fobii simple sau specifice.
 • Furie excesiva sau iritabilitate. Probleme de relationare.
 • Perioade de schimbari si tranzitii. Dificultati in luarea deciziilor.
 • Retragere din viata sociala. Sentimente de vinovatie.
 • Insomnie sau alte dificultati legate de somn.
 • Probleme legate de viata sexuala. Probleme de comunicare in cuplu.
 • Tulburari alimentare, ale imaginii corporale.
 • Tulburari de stres posttraumatic (evenimente, situatii psihotarumatice din trecut sau prezent).
 • Dependenta de jocuri de noroc, de fumat. Abuz de substante (alcool, droguri)
Vezi tot

De ce sa participi la terapie de grup si nu la terapie individuala?

In primul rand pentru ca taxa este jumatate fata de sedinta individuala, oamenii aleg sa participe la terapia de grup pentru ca spera ca viata lor sa se imbunatateasca, ei vin cu speranta, iar terapia de grup ii ajuta sa mentina vie aceasta flacara si sa o faca sa cresca. Cum? In primul rand pentru ca au facut ceva pentru ei insisi, au avut curajul sa se inscrie la un grup terapeutic, in al doilea rand, intr-un grup terapeutic compus in general din oameni cu probleme similar, exista indivizi care fac fata unor situatii mai bine dacat ceilalti, iar exemplul lor este datator de speranta!
,,Daruind vei dobandi’’. Cei care intra in terapia de grup se simt demoralizati si simt ca nu au nimic valoros de daruit celorlalti, dar cand descopera ca pot fi de ajutor se simt revigorati si stima de sine la creste, oamenii se pot ajuta unii pe altii ascultandu-se, oferind confort si sustinere, incurajandu-se reciproc.

Vezi tot

Cand sa aplelam la terapia de cuplu?

Atunci cand exista o suferinta cat de mica, in momentul in care apar certuri, neintelegeri, lipsa de comunicare, probleme sexuale, infidelitate, divergente cauzate de cresterea si educarea copiilor, etc.
Se recomanda ca terapia de cuplu sa fie insotita si de sedinte individuale de terapie mai ales in cazurile de violenta domenstica, infidelitate, dependente.
Scopul unei terapii nu este de a salva cuplul cu orice pret. Paradoxul este ca o terapie de cuplu reusita poate insemna deopotriva restabilirea echilibrului intr-o relatie, insa poate insemna si separarea, acceptata si constientizata de ambii parteneri ca solutie de continuare a vietii fiecaruia.

Vezi tot

3 max resolutions

This is Photoshop’s version of Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Vezi tot

DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU ADULTI

Exista momente in viata cand realizezi ca ai nevoie de o schimbare importanta.

Indiferent ce faci, nu esti multumit total de felul in care se desfasoara lucrurile in viata ta.

Solutia la indemana este aceea de a te focusa pe tine, si a schimba in bine felul in care gandesti si actionezi.

Iar atelierele de dezvoltare personala pot fi o modalitate excelenta de a-ti imbunatati relatia cu tine si cu ceilalti.

Vezi tot

Psihoterapia online este necesară în unele cazuri

Atunci când un client se mută în altă ţară sau în alt oraş de exemplu, când face o călătorie şi are nevoie de suport, sau pentru cei care trăiesc în oraşe sau regiuni unde nu au acces la servicii psihologice.
Recent am folosit cu succes psihoterapia online pentru români plecați în Anglia, Statele Unite, Franţa, Spania, Irlanda, Elveția, Germania, Italia, Norvegia, Suedia, Danemarca, Grecia, Polonia. Sau persoane din regiuni ale țării unde nu aveau acces la psihoterapie

Vezi tot

TESTARE GENETICA GENECEPT ASSAY

Analiza Genecept este un test genetic ce a fost dezvoltat pentru a ajuta specialistii sa optimizeze tratamentele si sa aleaga personalizat medicamentele cu potential de eficienta si siguranta:
1. Permite selectarea corecta a medicatiei si dozei potrivite pacientului, in functie de anumite variante genice detinute de acesta.
2. Determina evitarea sau minimizarea efectelor adverse.
3. Acest test este ideal pentru pacientii care demonstreaza sensibilitate sau lipsa ameliorarii simptomelor.
4. Reduce semnificativ perioada de tratament in bolile psihice, prin identificarea medicamentelor si a dozei potrivite.
5. Identifica variatiile in 18 gene-cheie relevante pentru tratamentul psihiatric. Astfel, terapeutul va sti ce tratament va fi mai eficient si cum sa reduca efectele adverse.
• 6 gene implicate in farmacocinetica x`
• 12 gene implicate in farmacodinamica (MTHFR, GRIK1, OPRM1, BDNF, ADRA2A, COMT, DRD2, MC4R, 5HT2C, ANK3, CACNA1C, SLC6A4)

Testul Genecept actualizeaza un grup de gene implicate in ghidarea tratamentelor pentru sanatatea mintala.Acesta ajuta la prescrierea tratamentului corect in functie de simptomele prezente.

Vezi tot