Masaj terapeutic
Scopul principal al masajului terapeutic este relaxarea musculară, reducerea stresului și a durerilor musculo-articulare. Realizat de specialiști cu foarte bune cunoștințe de anatomie și fiziologie, masajul terapeutic este modalitatea prin care sunt mobilizate țesuturile moi (musculatura, sistemul limfatic, toate structurile cutanate) cu efect de relaxare, creștere a mobilității și vascularizării, precum accelerarea fluxului limfatic sau fluxului sangvin. Prin stimularea pielii și a sistemul nervos, pe lângă efectul terapeutic urmărit se obține și reducerea durerii, a stresului emoțional și fizic.
Terapia durerii este principalul scop al masajului medical, terapeutic. Durerea multidimensională poate fi abordată inclusiv printr-o abordare holistică, biopsihosocială. Terapia prin masaj este practicată în mod obișnuit în rândul pacienților care doresc gestionarea durerii pentru eficacitatea dovedită.
Indiferent de scopul principal, masajul este asociat mereu cu efectul de relaxare și senzația de bine. Ședințele de masaj medical au un cumul de efecte fiziologice precum scăderea ritmului cardiac, creșterea temperaturii și stimularea receptorilor senzoriali. Tehnicile utilizate pot ajuta la mobilizarea mai buna a articulațiilor, reducerea durerilor musculare, de spate și articulare și scăderea concentrației hormonilor de stres.
Sedintele de masaj terapeutic au o durata de 40 min si se realizeaza pe diferite zone ale corpului.