fbpx Skip to content

Alegria Seniori

Un program creat special pentru seniorii din viața ta

Alături de cei dragi

Să întâmpinăm cu blândețe, empatie, căldură și asumare pe cei care nu demult ne-au fost sprijin în viață, care ne-au ghidat către ceea ce suntem astazi.

Acum a venit momentul să oferim noi părinților, bunicilor sau altor personae speciale un ,,altfel de cadou” care să le aducă conștientizare și bucuria de a trăi în liniștea căminului propriu alături de cei dragi.

Ce este „Alegria Seniori”?

Este greu de acceptat pentru multi dintre noi ca cei care ne-au fost model in viata au inceput sa uite lucruri simple,sa incurce zilele saptamanii,anii sau chiar numele nepotilor.

De aceea este bine atunci cand sesizam mici schimbari de comportament, de dispozie, stari de tristete, tulburari de memorie, neliniste, probleme de concentrare sa ne adresam medicului pentru indrumarea necesara.

Multe persoane isi pierd aceste capacitati in urma unor probleme medicale neurologice, accidente vasculare sau de alta natura, iar viata lor capata alt sens.

Ajung sa depinda de o alta persoana pentru supraveghere sau pentru realizarea sarcinilor zilnice.

Si nu este usor de nici o parte-nici pentru dumnealor nici pentru familie.

De aceea Clinica Alegria a creat un program unic pentru recuperarea si prevenirea unor boli care apar la varste mai inaintate si care afecteaza cu precadere tot ceea ce tine de memorie si concentrare,de calitatea vietii a persoanelor varstnice.

Ne-a placut sa-l denumim ,,ALEGRIA SENIORI” si va incepe in luna februarie 2022!

Ce cuprinde acest program?

Antrenament mental sustinut de echipa de specialisti din cadrul clinicii Alegria – scop principal prelungirea capacitatii de concentrare si memorare a informatiilor de catre persoanele varstnice.

Este deosebit de important sa socializam la orice varsta,mai ales atunci cand te simti singur si poate neanteles de cei din jurul tau.

Este un tip de tratament în care sunt planificate activitățile obișnuite pe care oamenii le efectuează în viața de zi cu zi. Ocupațiile cuprind abilități mentale și acțiuni care au un scop și o semnificație pentru seniori.

Acestea sunt abilități pe care pacientul nu mai poate să le îndeplinească ca urmare a alterării fizice sau psihologice.

Metodele folosite sunt variate: arta, muzica, dansul, meșteșugurile etc. Ele sunt doar unelte, singurul lucru important este obiectivul: de a recupera abilitățile importante pentru seniori.

Au scop constientizarea ca,,nu sunt singur in povestea aceasta. Sunt si alte persoane ca si mine”. Sunt realizate de catre psihoterapeuti specializati.

Vom practica impreuna meditatii din Theta Healing-sustinut de psiholog cu formare in Theta Healing.

Exercitii special concepute in functie de nevoile seniorilor care urmaresc coordonarea miscarilor care sunt in legatura directa cu anumite parti ale sistemului nervos si care acum sunt afectate.

Cum se desfășoară?

o întâlnire săptămânală x 3 ore/4 ședințe pe lună x 3 ore

Prima programare va fi realizata la medicul psihiatru pentru consult si diagnostic, in baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie.

In urma eliberarii unei scrisori medicale de catre medicul psihiatru, seniorul va beneficia de:

1. Evaluare psihologica complexa – 2 sedinte unde se va stabili gradul capacitatii cognitive,testarea memoriei, a atentiei, a concentrarii, capacitatea de realizare a sarcinilor zilnice, daca se pot realiza independent, ce procent afecteaza nefavorabil activitatile zilnice

2. 4 ședinte de consiliere si psihoterapie individuala – ,,Povestea vietii”

3. 6 ședinte de terapie ocupationala, grup socializare, exercitii de motricitate si terapie de grup

Prețul unui abonament lunar este de 1000 lei .

Sedintele de evaluare psihologica si de psihoterapie individuala sunt decontate de casa de asigurari de sanatate in baza unui bilet de trimitere.

Fiecare aparținător va primi raportul psihologic, planul de recuperare detaliat împreună cu recomandările realizate de medicul psihiatru și de psiholog.

Scopul acestui program este de menținere, stimulare și prelungire a capacităților mentale, psihice și emoționale pe termen îndelungat astfel încât senorii să își poată desfășura viața într-un mod normal alături de cei dragi, iar aparținătorii să nu apeleze la serviciile unui centru de îngrijire pentru persoane vârstnice.

Te așteptăm la Clinica Alegria

Fă o programare!

Dacă ai nevoie de informații suplimentare sau vrei să faci o programare, te invităm să ne contactezi telefonic. Îți vom răspunde cu drag la toate întrebările tale.

Clinica de psihoterapie si psihiatrie

Appointment Form

Abonează-te la newsletter!

Fii la curent cu cele mai noi informații legate de sănătatea mentală, precum și cu evenimentele și proiectele noastre viitoare.