fbpx Skip to content

Psihiatrie pediatrică

Prevenție, diagnostic, tratament

Suntem aici pentru copilul tău

Psihiatrie pediatrică

Psihiatria pediatrică este ramura psihiatriei care se adresează copilului și adolescentului până la 18 ani și este o practică specializată în diagnosticarea, tratamentul, prevenirea și intervenția medicamentoasă sau terapeutică pentru tulburări psihice, psiho-somatice, psiho-organice apărute în perioada dezvoltării.

Medicul de familie sau medicul pediatru este cel care recomandă consultul psihiatric deoarece aceștia au cunoscut familia de ceva timp și sunt familiarizați cu problemele apărute în perioada de creștere a copilului.

Când e momentul să apelezi la psihiatrie pediatrică?

Iată care sunt câteva din situațiile în care este necesar să apelezi la un psihiatru pentru copilul tău:

psihiatrie pediatrica
logopedie copii

La Clinica Alegria

Suntem alături de tine și copilul tău

Care sunt pașii?

programare psihoterapie, programare psiholog

Programezi o ședință de psihiatrie pentru copii/adolescenți

Poți face o programare contactându-ne telefonic. Vei discuta cu una dintre colegele noastre și vei primi toate informațiile de care ai nevoie. Nu uita să specifici vârsta copilului tău.

psihoterapie, psihoterapeut, psiholog

Medicul psihiatru îl va aștepta pe copilul tău pentru evaluare

În urma evaluării psihiatrice se va stabili programul de intervenție terapeutică, care poate fi compus din tratament medicamentos de specialitate și ședințe de psihoterapie cu un psiholog specializat.

Te așteptăm la Clinica Alegria

Fă o programare chiar acum

Dacă ai nevoie de informații suplimentare sau vrei să faci o progrmare, te invităm să ne contactezi telefonic. Îți vom răspunde cu drag la toate întrebările tale.

psihoterapie copii, psihoterapie adolescenti, clinica alegria
Appointment Form

Abonează-te la newsletter!

Fii la curent cu cele mai noi informații legate de sănătatea mentală, precum și cu evenimentele și proiectele noastre viitoare.