This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Logopedie pentru copii
Ajutăm la progresul copilului tău
Dezvoltarea armonioasă a copilului tău
Logopedie pentru copii
Logopedia este o activitate complexă, desfășurată pe mai multe planuri, individual sau pe grupe, în conformitate cu etiologia tulburării, gravitate și vârsta copilului.
Terapia logopedică implică o muncă de echipă formată din logoped, copil și părinte, precum și multă răbdare, intervenția putând să se desfășoare pe o perioadă scurtă sau mai lungă de timp.
Ce tipuri de tulburări se tratează prin logopedie?
Ședințele de logopedie conțin exerciții și jocuri variate, atractive, care ajută la stimularea comunicării expresive, la corectarea pronunției și a tulburărilor de voce, ritm și fluență.
În cadrul întâlnirilor se lucrează pe formarea structurilor perceptiv-motrice de orientare temporală, spațială, forme, mărimi și culori, precum și pe dezvoltarea structurii gramaticale și corectarea scrisului și a cititului.
Prin dezvoltarea capacității de comunicare, copilul capătă încredere în sine și în forțele proprii, ceea ce duce la reducerea nivelului agresivității și înlăturarea insuccesului școlar. Iată care sunt tulburările de limbaj care necesită intervenție:
- Tulburări de pronunție a unuia sau mai multor sunete: dislalia, dizartria, rinolalia
- Tulburări de vorbire
- Tulburări de voce - afonia, disfonia, tahilalia
- Tulburări ale limbajului oral
- Tulburări rezonatorii
- Tulburări ale limbajului scris/dificultăți specific de învățare (dislexie, disortografie, disgrafie)
- Tulburări de calcul matematic și rezolvarea de probleme
- Reabilitatea limbajului și a comunicării în contextul tulburării din spectrul autist, a handicapului de intelect și a handicapului de auz
- Tulburări polimorfe: afazia și alalia
Începerea terapiei logopedice
Pentru începerea terapiei logopedice nu există bariere de vârstă, însă, se știe că orice copil are o capacitate de asimilare a informațiilor mai mare între 2 și 6 ani, decât mai târziu.
După vârsta de 2 ani, se recomandă stimularea vorbirii copilului și expunerea acestuia la un mediu favorabil. Limbajul este strâns legat de gândire, de aceea un limbaj slab dezvoltat poate avea influență asupra operațiilor gândirii.
La 3–4 ani se poate începe corectarea pronunției copilului pentru logopedie. La această vârstă sunetele se corectează ușor deoarece nu sunt automatizate în pronunție .
După 5–6 ani, corectarea sunetelor se va realiza mai lent pentru logopedie. Este vârsta în care copilul își dă seama de dificultățile sale și se implică în propria corectare a pronunției.
Care sunt pașii?
Programezi o ședință, contactându-ne telefonic
Poți face o programare contactându-ne telefonic. Vei discuta cu una dintre colegele noastre și vei primi toate informațiile de care ai nevoie. Nu uita să precizezi vârsta copilului tău.
Îl așteptăm pe micuțul tău la Clinica Alegria
La data și ora stabilite, te așteptăm la clinică, alături de copilul tău. Logopedul îl va evalua și diagnostica pe cel mic, propunanând ulterior un plan de intervenție.
Te așteptăm la Clinica Alegria
Programează-te acum
Dacă ai nevoie de informații suplimentare sau vrei să faci o programare, te invităm să ne contactezi telefonic. Îți vom răspunde cu drag la toate întrebările tale.