fbpx Skip to content

Interviu cu Mariana Demeter, fondator si manager al Clinicii Alegria

Interviu cu Mariana Demeter, fondator si manager al Clinicii Alegria

A pacurs fiecare etapă a devenirii ca specialist în psihologie cu determinare, ambiţie şi un acut simţ al responsabilităţii. Adeptă a principiului conform căruia dacă avansezi cu încredere în direcţia visurilor tale, vei cunoaşte succesul, Mariana DEMETER este fondatorul şi managerul Clinicii Alegria, un brand care începe din ce în ce mai mult să strălucească pe harta profesioniştilor din România în ceea ce priveşte serviciile de sănătate mintală.

Mariana DEMETER: „Îmi extrag energia din bucuria clienţilor care apelează la serviciile oferite de clinică. Să văd oameni care regăsesc sensul a ceea ce sunt şi fac este, pentru mine, recompensa supremă.”

Psiholog, antreprenor, ONG-ist, mamă, trainer – fiecare rol îl îmbraci cu o dăruire desăvârşită. Te rog să ne spui câteva cuvinte despre tine, pentru cei care vor citi aceste rânduri.

Înainte de toate aceste roluri, pe care bine le-ai amintit, sunt un om căruia îi place să lucreze cu oameni pentru oameni. Tot ce am reuşit să realizez până acum a fost pentru că am crezut în binele comun pe care ni-l dorim cu toţii atât de mult. Ca psiholog, am avut şansa să cunosc natura umană în detaliu, beneficiind de diverse şi multiple programe de formare în ţară şi în străinătate. După o perioadă intensă de pregătire, de specializare şi perfecţionare, care poate fi cuantificată în zile şi nopţi de muncă, în ani chiar, am considerat că trebuie să împărtăşesc know-how-ul dobândit într-un concept care să contureze acel „well-being” despre care se vorbeşte atât de mult în prezent. Aşa a luat naştere Alegria.

Gestionezi cu succes o echipă de aproape 30 de profesionişti: medici, psihologi, terapeuţi, kinetoterapeuţi, personal administrativ, un adevărat business care a crescut în doi ani cât altele în şapte, ca în basmele cu zmei unde binele învinge întotdeauna răul. Care e reţeta succesului?

Muncă, muncă şi iar muncă. În spatele rezultatelor se află eforturi financiare, implicare, dăruire, pasiune. Să fii de succes pe piaţă într-un prezent al competitivităţii înseamnă să fii cu adevărat bun, iar eu asta am căutat pas cu pas, să se regăsească în activitatea fiecărui colaborator şi serviciu prestat în cadrul clinicii calitate. Şi da, vreau să cred că am reuşit să modelez o poveste frumoasă, un basm după cum ai menţionat, în care binele învinge răul.

Mariana Demeter, alături de o parte din echipa Alegria, pe care o coordonează

Care sunt serviciile pe care clinica le oferă publicului larg?

Clinica Alegria presupune un sistem integrat de servicii de specialitate. Este o abordare holistică structurată pe trei tipuri de servicii: pentru copii, adolescenţi şi adulţi. O persoană care păşeşte pragul clinicii poate beneficia de  la consult medical şi expertiză psihologică, până la tehnici alternative de intervenţie. Paleta de servicii este largă şi fiecare are avantajele ei. Pentru o informare acurată şi detaliată asupra fiecărui serviciu în parte, vă recomand să consultaţi site-ul www.clinicaalegria.ro

Care este profilul clientului Clinicii Alegria?

Spre deosebire de alte clinici, din fericire, noi nu avem o delimitare, un tipar rigid, o selecţie pe anumite criterii a clienţilor. Orice persoană care doreşte să investească în propriul potenţial, să depăşească anumite probleme medicale sau psihice, sau pur şi simplu doreşte doar să se relaxeze la noi, este binevenită. Din această cauză am şi conturat o abordare holistică în intervenţia specializată realizată de specialiştii noştri.

Ce planuri ai pentru viitor?

Îmi doresc să ajungem la un număr cât mai mare de oameni care au nevoie de noi, să oferim calitate prin activitatea pe care o întreprindem şi să contribuim, zi de zi, la un stil de viaţă mai sănătos, mai plin de sens. Dacă feedback-ul din partea comunităţii este pozitiv şi rezultatele vor continua să apară, viitorul sună bine!

În încheiere, ce mesaj doreşti să transmiteţi celor care vor citi aceste rânduri?

Să nu uite niciodată că „Bucuria vine din interior!”

–Interviu cu Mariana DEMETER, fondator şi manager al Clinicii Alegria

*A consemnat Elena UNGUREANU, psiholog

Articole recente

Appointment Form

Abonează-te la newsletter!

Fii la curent cu cele mai noi informații legate de sănătatea mentală, precum și cu evenimentele și proiectele noastre viitoare.