fbpx Skip to content

Homeopatia

Homeopatia

Homeopatia este o stiinta medicala complexa ce apartine medicinei naturiste sau complementare. Reprezinta o metoda holistica de tratament ce are la baza principiul enuntat de marele medic german Samuel Hahneman, intemeietorul homeopatiei. Este vorba de principiul similaritatii conform caruia o substanta ce produce anumite simptome la omul sanatos este capabila sa le vindece la o persoana bolnava care are intocmai aceste simptome, substanta fiind folosita in doze foarte mici si supusa unor procedee fizice numite dinamizari.

Homeopatia este una din cele mai cunoscute si intalnite ramuri ale medicinei complementare, deoarece presupune o vindecare naturala, fara efecte secundare ce echilibreaza omul, redandu-i sanatatea fizica, psihica si emotionala.

Vindecarea naturala este blanda si se petrece mai lent dar sigur, fiind integrata in ritmurile biologice ale naturii. Ea da un impuls organismului uman, care in inteligenta sa este capabil sa se vindece singur.

Spre deosebire de medicina conventionala care trateaza o afectiune anume, tratamentul homeopat este holistic, individualizat pentu fiecare dintre noi, adresandu-se organismului ca un intreg si tinand cont de problemele fizice si mental-emotionale ale fiecaruia.

Are un efect profund, restabilind sanatatea pe termen lung prin cresterea raspunsului imun si scaderea vulnerabilitatii la boala.

Medicina clasica si-a dovedit limitele in tratarea sa mai bine zis vindecarea deplina a afectiunilor cornice cat si in preventia reimbolnavirilor.

Sunt grave efectele adverse si uneori deosebit de grave ale medicatiei alopate. La fel, aparitia alergiilor multiple medicamentoase sau a infectiilor cu germeni multirezistenti la antibiotice, reprezinta dificultati reale de tratament alopat. Aceasta face ca lumea medicala dar mai ales pacientii insisi sa reconsidere modul in care ar trebui abordat tratamentul.

Tratamentul homeopat se adreseaza in special terenului pe care se dezvolta bolile si susceptibilitatii constitutionale ale pacientului.

Principalele afectiuni ce pot beneficia de tratament homeopat sunt:

  •   afectiuni respiratorii recidivante: sinofaringita, amigdalita, otita, sinuzita, bronsita, pneumonie.
  •   afectiuni digestive: gastrita, ulcer, reflux gastro-esofagian, hepatita, constipatie cronica, diaree, hemoroizi, disfunctie biliara, parazitoza intestinala, boala inflamatorie a colonului, tulburari de apetit.
  •   afectiuni urinare: infectii urinare, minollitiaza renala.
  •   afectiuni genitale: tulburari anexiale, dismenoree, sindrom premenstrual, chisturi ovariene, fibrom uterin, infertilitate, afectiuni ale prostate.
  •   afectiuni reumatismale
  •   afectiuni cardiovasculare si metabolice : insuficienta venoasa cronica, varice, dislipidemie.
  •   afectiuni ale sistemului nervos: insomnie, tulburare de anxietate, sindrom folic, depresie, oboseala cronica, tulburare de conduita la copii, ADHD..
  •   afectiuni dermatologice: acnee, eczema, infectie hepatica.
  •   afectiuni endocrine: tiroidita, tulburari de menopauza, diverse dezechilibre hormonale.

Tratamentul homeopat poate ajuta fie de sine statator, fie alaturi de tratamentul medicamentos clasic.

Remediul homeopat, eventual asociat cu gemoterapia se stabileste de catre medical homeopat cu experienta indelungata in domeniu , dupa o conversatie amiabila si amanuntita.

-Dr Gorongia Mirela

Articole recente

Appointment Form

Abonează-te la newsletter!

Fii la curent cu cele mai noi informații legate de sănătatea mentală, precum și cu evenimentele și proiectele noastre viitoare.